Medewerkers

mr. J.C. Klompé
advocaat

Toen Joris Klompé in 2000 tot advocaat werd beëdigd, had hij een actieve carrière doorlopen in de zeilchartervaart, de binnenvaart en de kustvaart. Zodoende beschikt hij, naast zijn rechtenbul, onder meer over een groot vaarbewijs en de diploma’s Grote Zeilvaart en Kleine Handelsvaart. In zijn vrije tijd is Joris nog steeds een enthousiast zeiler. Kortom, iemand die begrijpt waar u het over heeft, ook als het om meer nautisch-technische  scheepszaken gaat.

Na een aantal jaren aan kantoren in Amsterdam en Hilversum verbonden te zijn geweest, heeft Joris zich in 2009 gevestigd in Loosdrecht, waar hij sinds 2011 praktijk voert onder de huidige kantoornaam Scheepsrecht Advocaten.

Joris adviseert en procedeert in zeer uiteenlopende rechtsgebieden, naast algemeen verbintenissenrecht bijvoorbeeld ook in verzekeringsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en auteursrecht. Vaste opdrachtgever is het midden- en kleinbedrijf in de beroeps- en pleziervaart, maar ook de particuliere bootbezitter is bij Joris aan het goede adres.

In 2007 heeft Joris de Grotius specialisatieopleiding vervoerrecht doorlopen en hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht.

Joris staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ingeschreven met de gebieden verbintenissenrecht en burgelijk proces recht.

 

 

mr. D.M. Woelinga
advocaat

Voordat Maeike Woelinga in 2014 de overstap maakte naar Scheepsrecht Advocaten was zij als advocaat werkzaam bij de brancheorganisatie van ondernemers in de watersport, HISWA Vereniging, waar zij voor haar beëdiging als advocaat in 2006 bijna tien jaar als juriste werkzaam was.

Mensen die in de natte sector werken, hebben iets met water. Zo ook Maeike. Voorafgaand aan haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Maeike gevaren in de zeilchartervaart en de binnenvaart en gewerkt bij een scheepsrenovatie- en reparatiebedrijf. Ervaringen die zeer waardevol zijn in haar juridische praktijk, omdat bootjesmensen een eigen taal spreken en Maeike die als geen ander verstaat.

Maeike adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht en aansprakelijkheid. Wanneer bijvoorbeeld gemaakte afspraken niet worden nagekomen  of u aansprakelijk wordt gesteld, kunt u bij Maeike terecht. 

Maeike is opsteller van de recent vernieuwde HISWA Algemene Voorwaarden en heeft tevens de BBZ Algemene Voorwaarden opgesteld.

 

mr. V. Vandersmissen
advocaat

Victor Vandersmissen is de nieuwste aanwinst bij Scheepsrecht Advocaten. 

Victor is in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor studeerde hij rechten in Leiden en was hij een aantal jaren bemanning op zeegaande zeilschepen. Door deze combinatie van theorie en praktijk zit hij met klanten in de watersportsector op dezelfde golflengte.

Victor is in 2019 beëdigd tot advocaat en volgt op dit moment de Beroepsopleiding Advocaten. In zijn vrije tijd zeilt hij graag op het Wad met zijn Drascombe ‘Pride of the Fleet’.