Medewerkers

mr. D. M. Woelinga, advocaat

Voordat Maeike Woelinga in 2014 de overstap maakte naar Scheepsrecht Advocaten was zij als advocaat werkzaam bij de brancheorganisatie van ondernemers in de watersport, HISWA Vereniging, waar zij voor haar beëdiging als advocaat in 2006 bijna tien jaar als juriste werkzaam was.

Mensen die in de natte sector werken, hebben iets met water. Zo ook Maeike. Voorafgaand aan haar rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam heeft Maeike gevaren in de zeilchartervaart en de binnenvaart en gewerkt bij een scheepsrenovatie- en reparatiebedrijf. Ervaringen die zeer waardevol zijn in haar juridische praktijk, omdat bootjesmensen een eigen taal spreken en Maeike die als geen ander verstaat.

Maeike adviseert en procedeert met name op het gebied van het verbintenissenrecht en aansprakelijkheid. Wanneer bijvoorbeeld gemaakte afspraken niet worden nagekomen  of u aansprakelijk wordt gesteld, kunt u bij Maeike terecht. 

Maeike is opsteller van de recent vernieuwde HISWA Algemene Voorwaarden en heeft tevens de BBZ Algemene Voorwaarden opgesteld.


mr. J.C. Klompé, advocaat

Joris Klompé heeft, voordat hij in 2000 tot advocaat werd beëdigd, een actieve carrière doorlopen in de zeilchartervaart, de binnenvaart en de kustvaart. Zodoende beschikt hij, naast zijn rechtenbul, onder meer over een groot vaarbewijs en de diploma’s Grote Zeilvaart en Kleine Handelsvaart van de Enkhuizer Zeevaartschool. In zijn vrije tijd is Joris nog steeds een enthousiast zeiler. Kortom, iemand die begrijpt waar u het over heeft, ook als het om wat meer technische  scheepszaken gaat.

Na een aantal jaren aan kantoren in Amsterdam en Hilversum verbonden te zijn geweest, heeft Joris zich in 2009 gevestigd in Loosdrecht, waar hij sinds 2011 praktijk voert onder de huidige kantoornaam Scheepsrecht Advocaten.

Joris adviseert en procedeert in zeer uiteenlopende rechtsgebieden, naast algemeen verbintenissenrecht bijvoorbeeld ook in verzekeringsrecht, arbeidsrecht, huurrecht en auteursrecht. Vaste opdrachtgever is het midden- en kleinbedrijf in de beroeps- en pleziervaart, maar ook de particuliere bootbezitter is bij Joris aan het goede adres.

Joris heeft in 2007 de Grotius specialisatieopleiding vervoerrecht doorlopen en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht.

 
 

mr. M.N. de Jonge, jurist

Mariska de Jonge laat zich het beste omschrijven als met één been op het water en één been op de wal. Mariska heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en haar loopbaan in 2005 gestart als docent publiekrecht. In 2010 maakte zij de overstap naar een overheidsorganisatie. Mariska houdt zich daar vooral bezig met bestuursrechtelijke vraagstukken. Sinds november 2016 maakt Mariska als jurist deel uit van het team van Scheepsrecht Advocaten, waar de focus van haar praktijk ook op bestuursrecht ligt.

In haar vrije tijd vaart Mariska regelmatig mee, zowel op zee als in de binnenvaart. Dat maakt dat zij vanuit de praktijk inzicht heeft in zaken waar u als rechtzoekende mee te maken krijgt.

Met name met problemen in de sfeer van inspectie en toezicht, vergunningen en handhaving kunt u uitstekend bij Mariska terecht. Verder kan Mariska u bijstaand bij het indienen van een WOB-verzoek, een bezwaarschrift of een klacht, alsmede bij het procederen in eerste en tweede instantie bij de bestuursrechter.